tiistai 8. maaliskuuta 2011

Ketkä luuraavat Soinin selän takana?

Unto Hämäläisen kuvaus Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä Jussi Halla-ahon vaalistartista oli hätkähdyttävä. Paikalla Helsingissä olivat myös maakuntien miehet. Halla-ahon siunaamat ehdokkaat eri vaalipiireissä esittäytyivät yksi toisensa jälkeen. Syntyi kuva netin kautta tiukasti organisoituneesta ja keskitetyssä ohjauksessa toimivasta joukosta, joka muodostaa puolueen perussuomalaisten sisällä. Ja tuo puolue tähtää voittoon. Hämäläisen jutun luettuani en enää ihmetellyt nyt paikkansa eduskunnassa jättävän veteraanin Raimo Vistbackan hätää ja hämmenystä televisiossa, kun häneltä kysyttiin kommentteja perussuomalaisten gallupmenestyksestä.

Mustapaidat luuraavat vielä nyt Timo Soinin leveän selän takana, mutta entä sitten, kun vaalit on käyty ja hommafoorumin vihaa tihkuva virtuaalimaailma on muuttunut poliittiseksi voimaksi? Kirjoitetaanko hallitusohjelmaa "Nuiva manifestin hengessä"? Mielestäni kysymys pitää esittää nyt.

Timo Soini esittäytyy julkisuudessa lupsakkaana kansanmiehenä, jonka ympärille on kerääntynyt suuri joukko tavallisia suomalaisia ilmaisemaan oikeutetun protestin nykyiselle hulvattomalle menolle. Näin varmasti onkin, mutta se ei ole koko kuva. Perussuomalaisten nousua gallupeissa ihmetellään ja ihastellaan, mutta heidän retoriikastaan ja ohjelmastaan ei tehdä kunnollista analyysia? Millaiseksi Suomi ja sen henkinen ilmapiiri oikeasti muuttuisivat, jos esimerkiksi suomalaisuudesta ja perusperheestä tulisi politiikan ylin ohjenuora tai erityislapset ja maahanmuuttajalapset eristettäisiin kouluissa omiin ghettoihinsa kuten perussuomalaisten ohjelmassa esitetään?

Minua kiusaa sekä nykyisten politiikan toimijoiden että monien toimittajien historiattomuus. Selvästikään ei ymmärretä esimerkiksi tietynlaisen retoriikan todellista merkitystä tai historiallisia yhteyksiä. Nokkelat sloganit menevät sellaisenaan kaupaksi eikä niiden sisältämiä viestejä eritellä sen kummemmin. Minusta se on huolestuttavaa. Aatehistorian ja historian oppitunnit eivät olisi pahitteeksi nyt kenellekään.

Politiikassa on pohjimmiltaan kyse arvoista, joille yhteiskuntaa rakennetaan. Kun mennään perimmäisten kysymysten äärelle, on asioita, joista ei voi tinkiä. Ne, jotka vierastavat puolueiden periaateohjelmia, ottakoot käteensä vaikka YK:n ihmisoikeuksien julistuksen kaikkien ihmisten samasta ja luovuttamattomasta arvosta. Kalevi Sorsa opetteli sen nuorukaisena ulkoa ja uskoi maailman muuttamisen sen hengessä. Minusta on välttämätöntä, että puolueet ilmoittaisivat ennen vaaleja myös arvojensa kynnyskysymykset hallitusneuvotteluja varten.
12 kommenttia:

 1. Pelkohan on lähinnä se, että Halla-aho ja kumppanit jäävät Soinin taakse. Veronmaksajille kustannuksia tuottava humanitaarinen maahanmuutto on saatava loppumaan.

  VastaaPoista
 2. "...erityislapset ja maahanmuuttajalapset eristettäisiin kouluissa omiin ghettoihinsa kuten perussuomalaisten ohjelmassa esitetään?"

  En tiennytkään, että meillä on tuollainen ohjelma.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. "entä sitten, kun vaalit on käyty ja hommafoorumin vihaa tihkuva virtuaalimaailma on muuttunut poliittiseksi voimaksi?"

  Millainen on tämä "hommafoorumin vihaa tihkuva virtuaalimaailma"? Oletko koskaan lukenut hommaforumia kertaakaan vai keksitkö näitä vihajuttuja ihan omasta päästäsi?

  Puoluetoverisi Arja Alho sanoi eräässä tv-ohjelmassa, että hommaforum on Jussi Halla-ahon blogi. Minusta vaikuttaa siltä, että sinulla Ulpu on samantasoiset tiedot asioista kuin Arjalla.

  Ovatko kaikki internetissä käydyt keskustelut "virtuaalimaailmaa"? Onko internet mielestäsi jotenkin vähemmän reaalimaailmaan kuuluva asia kuin esim. sanomalehdet tai tv? Oletko itse vanhana veteraanipoliitikkona mediataidoiltasi samanlainen kuin Raimo Vistbacka, joka ei koskaan käytä internetiä?

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen lukenut perussuomalaisten vaaliohjelman mutta en löytänyt sieltä sellaista kohtaa jossa mainitaan erityislapsien ja maahanmuuttajalapsien eristämiseen kouluissa omiin ghettoihinsa, pitänee lukea vielä kertaalleen.

  Mika Koivula, Kalajoki.

  VastaaPoista
 6. "erityislapset ja maahanmuuttajalapset eristettäisiin kouluissa omiin ghettoihinsa kuten perussuomalaisten ohjelmassa esitetään?"

  - Olen itse 12 vuotiaan erityislapsen isä, lisäksi perussuomalainen, puolueen jäsen. En lainkaan ymmärrä mihin viittaat sanomallasi? Kertoisitko millä sivulla Perussuomalaisten eduskuntavaaliohjelmassa tällaista väittämääsi on esitetty. Tällainen väittämäsi loukkaa minua. Jos et pysty väitettäsi todistamaan, niin toivon että pyydät edes anteeksi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kun avasit silmäni. Olisin äänestänyt perussuomalaisia seuraavissa eduskuntavaaleissa, mutta onneksi nyt tiedän, että juutalaisten ja tummaihoisten systemaattisen alistamisen ja tuhoamisen lisäksi listalla ovat myös erityislapset sekä maahanmuuttajat.
  Idiootti.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. http://octavius1.wordpress.com/2011/03/05/unto-hamalainen-hyvaa-yota/

  VastaaPoista
 10. Vai vihaat tihkuva, hehheh. Jani Toivolan kampanjainnovaation (http://hommaforum.org/index.php/topic,43974.0.html) takia eksyin ihan itse homma forumille katsomaan, mitä siellä kirjoitellaan ja suosittelen samaa tällekin blogistille. Suurin osa kommenteista oli analyyttisiä ja osittain humoristisia, mikä oli tietenkin paikallaan median ja Toivolan sekoiltua noin perusteellisesti. Homman keskustelupalstan tason huomaa myös kirjoitusvirheiden vähäisestä määrästä.

  Jos haluaa vihakirjoituksia lukea, niin kannattaa mennä vaikkapa Iltalehden keskustelupalstalle. Sieltä löytyy myös niitä kirjoitusvirheitä :)

  Mutta Iltalehden keskustelupalstaa ei voi kritisoida juurikin siksi, että se ei ole profiloitunut mitenkään ja kirjoitusvirheiden tuottaman "uhripääoman" vuoksi heidän kritisoiminen ei olisi moraalisesti oikein. Mutta jos ihminen osaa kirjoittaa, niin voidaan olettaa, ettei uhripääomaa ole, jolloin tällaista yhteisöä vastaan voidaan huoletta hyökätä. Tosin he osaavat myös puolustautua kirjallisesti, mikä näkyi tästä Toivola-tapauksesta hyvin ja hyökkääjä tekee helposti itsestään pellen. Juuri kuten tämäkin blogisti.

  VastaaPoista
 11. Tässä on enemmän aiheesta: http://huseinmuhammed.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65195-epatasa-arvo-on-epasuomalaista

  VastaaPoista
 12. Ulpu,

  Kirjoitat kirjoituksessasi "Kärkkäitä kannattaa varoa" seuraavasti:

  "Minusta kansanedustajan tärkeisiin avuihin kuuluu enemminkin kyky jäsentää laajoja ja monimutkaisia asiakokonaisuuksia ja tehdä yhteistyötä muiden kannssa kuin kristallinkirkkaat ja kulloisenkiin julkisuustilanteeseen sopivat mielipiteet asiasta kuin asiasta. Eikä ole pahitteeksi, jos ihminen joskus sanoo, ettei tiedä asiasta tarpeeksi, mutta aikoo ottaa selvää."

  Voisiko tämä toimia ohjenuorana blogin kirjoittamisessakin?

  VastaaPoista